ПРИБОРИ ЗА ХРАНЕНЕ


Прибори за хранене.  Модерни или ретро Прибори за хранене, празнични или ежедневни - ние, винаги им се радваме.

Разгледайте селекцията ни Прибори за хранене и изберете за своя дом или за подарък.

Водещи при нас са качеството на приборите и, разбиа се, тяхната визия.

Гарантирано ще останете приятно изненадани от красивите и качествени предложения от европейски производители.Показва 1 до 12 от 80 (7 страници)

Прибори за хранене - Бързо ръководство как да изберете.

Със сигурност в определен момент от живота си ще се окажете в ситуация, когато искате да си купите Прибори за хранене, но ще си зададете въпроса как да разбера кои Прибори за хранене си заслужават. Надяваме се нашето бързо ръководство как да избирате Прибори за хранене да Ви бъде полезно.

 

Разбира се, има възможност за избор на Прибори за хранене за всеки вкус и цените им ще бъдат различни в зависимост от материалите, от които са изработени, от броя части, които комплектът съдържа.

Какви въпроси да си зададем, когато избираме Прибори за хранене:

И така, когато трябва да изберем Прибори за хранене е добре да имаме предвид следните 3 въпроса:

  1. Каква ще бъде функцията на тези Прибори за хранене във Вашия дом? Например, помислете за ножа…какъв тип храна предпочитате да консумирате и какъв тип Прибори за хранене Ви трябват за нея?
  2. Какъв е бюджетът Ви за Прибори за хранене? Определете бюджет, преди да започнете да проучвате пазара на Прибори за хранене. Разбира се, че е важно дали имате намерение да купите Прибори за хранене, които да ви служат дълго или просто старите са ви омръзнали и искате да ги замените с по-атрактивни?
  3. Какво знаете за качеството на Приборите за хранене? Как бихте могли да изберете най-доброто съотношение цена – качество?

Видове Прибори за хранене

Характеристиката на добите Прибори за хранене зависи от два ключови фактора: материалът, от който са направени и завършека.

Материалите, които най-масово се използват за производство на Прибори за хранене са неръждаема стомана, сребро, сплав от никел и сребро и пластмаса.

Прибори за хранене от неръждаема стомана

Хубаво е да можем да правим разлика между материалите, от които са направени Приборите за хранене и си струва да обърнем внимание, когато сравняваме тази характеристика в продуктовото описание.

- 18/10 или 18/0 характеристика на стоманата: И двете се смятат за висококачествени материали за производство на Прибори за хранене.

Какви са основните положителни характеристики на стомана 18/10, вложена в производството на Прибори за хранене:

  • Висока устойчивост на ръжда
  • Материалът не оказва влияние върху вкуса на храната
  • Не се поддават на влияние на магнит / символ на високо качество/
  • Подходящи за съдомиялна и лесни за почистване
  • Прибори за хранене, отговарящи на стандартите за хотели и ресторанти

 

Като цяло стоманата 18/10 съдържа в себе си повече никел, от стоманата 18/0. Съдържанието на никел в Приборите за хранене повлиява устойчивостта им на корозия във времето.

Прибори за хранене от стомана 18/0

Съдържанието на никел в този вид стомана е по-ниско. По тази причина Прибори за хранене, изработени от стомана 18/0 са по-евтини от тези, изработени от стомана 18/10. Все пак, честно би било да отбележим, че Прибори за хранене от стомана 18/0 са достатъчно устойчиви във времето, когато се използват в домакинството. Със сигурност, обаче, тези Прибори за хранене не са подходящи за хотели и ресторанти. Основните им характеристики са:

-        Добра устойчивост на ръжда

-        Материалът не повлиява вкуса на консумираната храна

-        Повлияват се от магнит

-        Подходящи за съдомиялна и лесни за почистване

-        По-ниска цена в сравнение с приборите от материал 18/10

Прибори за хранене от стомана хром 13/0

Това е стоманата на производителите на ножове. По принцип, независимо от характеристиките на останалите прибори в комплекта често ножовете се произвеждат от този вид стомана Тя съдържа в себе си 13% хром и 0% никел. Причината за това е чисто функционална. Ниското съдържание на хром прави остриетата по-твърди, което от своя страна спомага ножът да е остър по-дълго време.

Основни характеристики:

-        По-дълъг живот на острието

-        Устойчивост на ръжда

-        Подходящи за съдомиялна

-        Устойчиви

Сребърни Прибори за хранене

Среброто е смятано от древни времена за символ на социален статус. Днес то е нещо по-обикновено, което повече хора биха могли да си позволят. Все пак, сребърните Прибори за хранене са доста по-скъпи от другите и е хубаво, когато решим да купуваме именно такива Прибои за хранене – те да бъдат с наистина добро качество.

Как да различим доброто качество на сребърните Прибори за хранене?

-        Сребро 999 – това е най-доброто качество, което може да се намери на пазара. С искрящ и изчистен вид почти бели, те са маркирани с числото 999, което означава тяхната чистота.

-        Среброто може да е проба 950 или 925. Всичко останали означения, които могат да Ви бъдат представени като сребро са по-скоро посребрени, отколкото сребърни.

-        Друг ключов момент е да почувствате теглото на тези Прибори за хранене. Сребърните прибори са по-тежки в сравнение с тези, които са изработени от други материали. В този смисъл, бъдете внимателни, когато откриете евтини” сребърни Прибори за хранене в интернет.


Как да си купите Прибори за хранене онлайн?

Онлайн е по-трудно  да прецените кои Прибори за хранене да си купите; Все пак, можете да го направите като обърнете внимание на следните неща:

1/ Информация за Прибори за хранене: Какви са материалите, от които са изработени приборите – трябва да присъства подробно в продуктовото описание на всеки комплект Прибори за хранене.

2/ Снимки на Прибори за хранене – внимавайте снимките да бъдат на един и същи продукт.

3/ Обърнете внимание на това как се поддържат Приборите за хранене и как се съхранява цветът им. Подходящи ли са за съдомиялна и ако не са – това съответства ли на Вашата идея да ги притежавате. Ако са за специален случай и смятате ползвате тези Прибори за хранене само по повод със сигурност няма да е проблем, ако не се мият в съдомиялна, но ако са за ежедневна употреба…може би възможността за миене в съдомиялна трябва да вземе превес над външния вид.

Видове Прибори за хранене днес:

И тук, както в много други сфери разнообразието е голямо. Можете да избирате цветове, материали, форми на Вашите Прибори за хранене.

Най-често изборът на клиента е изчистени класически прибори за хранене.


Те имат своите предимства, защото лесно се комбинират с различна стилистика подредба на масата и са подходящи както за ежедневна употреба, така и за празнични поводи.

Изключително популярни днес са Прибори за хранене със златист завършек – те могат да бъдат гланцирани и матови. Какви ще изберете, зависи от Вашите предпочитания и представата Ви за съвършено подредената маса.


Ако искате да заложите на определена стилистика Прибори за хранене можете да изберете такива с кралска визия, близо до ретро или класическата традиция във визията.


Пазарът предлага и разнообразие от цветни Прибори за хранене – популярни са черни и лилави Прибори за хранене

Разбира се има и много модерни и приятни Прибори за хранене, които са комбинация от стомана и друг материал. Те със сигурност са доста атрактивни, особено във високия клас, но всичко зависи от индивидуалните Ви предпочитания.