КУТИИ ЗА ЧАЙ


Нова част от световната култура за сервиране и съхранение е дървената Кутия за чай.

Разнообразие от размери, материали и изработка могат да бъдат открити при нас. Често атрактивен и полезен подарък, можете да направите с Кутия за чай от бамбук, дърво или метал.

Хубава идея за подарък е и персонализираната Кутия за чай, чрез нея Вие можете да покажете своето специално отношение към хората, на които я подарявате.Показва 1 до 12 от 16 (2 страници)

Кутия за чай – най-добрият начин да съхранявате любимите си вкусове чай

Чаят е една от най-популярните напитки в световен мащаб. Един от полезните начини да се забавлявате, когато сте любител на чая е да опитвате различни вкусове. Когато имате вариации от вкусове на чай, съхранението им може да се превърне в проблем. За щастие, този проблем има решение и то се нарича Кутия за чай. Инвестирането в Кутия за чай определено си заслужава – имате красиво и удобно подредена колекция от любимите Ви вкусове.

Кутия за чай със сигурност е от абсолютна необходимост, защото чрез нея Ви ще организирате не само любимите си вкусове чай, но и пространството у дома. Допълнително предимство, което Ви дава Кутия за чай е това, че чаят няма да загуби от свежестта и аромата си, а те ще бъдат запазени в най-добрия за консумация вид.

Добре съхраненият чай в Кутия за чай ще бъде със запазени вкусови и полезни качества. Ето защо, ние решихме да направим кратко представяне на различни модели от Кутия за чай, които можете да имате предвид, когато правите избор за себе си или за подарък.

 

Кутия за чай – ръководство за закупуване

Има огромен избор от предложения за избор на Кутия за чай. Можете за тествате различни, за да разберете коя Ви допада най-много или можете да разгледате подборът, който ние сме направили и да направите своя информиран избор. Ние ще се опитаме да Ви изложим всичко, което се нуждаете да знаете, когато избирате Кутия за чай

Защо да съхранявате чай в Кутия за чай?

Няма значение колко скъп е един чай – насипен или на пакетчета. Той може а послужи единствено за декорация, когато не е правилно съхраняван. Вкусът е най-важното нещо за всеки любител на чай, а за да го имате в най-хубавия му вариант е важно да съхранявате чая по най-правилния начин в Кутия за чай. Тук ще изложим няколко причини за необходимостта чаят да се съхранява правилно.


Свежест, вкус и хранителни свойства

Корените на чая са в древен Китай, още от онези времена, използван основно с неговите изцеляващи свойства. Още оттогава свежите листа от чай са били варени във вода, за да могат ценните за здравето субстанции, съдържащи се в тях да бъдат извличани по най-добрия начин. Днес нямаме достъп до свежи чаени листа – те се сушат и достигат до нас във вид на насипен чай или чай на пакетчета, които за да съхраним е добре да поставяме в Кутия за чай.

Разбира се както насипния чай, така и чаят на пакетчета трябва да бъдат правилно съхранявани, за да могат а дадат най-ценното и доброто от себе си. Ако ги съхранявате в отворени пространства, те ще изгубят много от своята свежест, както и част от целебните си свойства. По тази причина инвестицията в подходяща Кутия за чай си заслужава усилието от Ваша страна.

Кутия за чай – начинът за перфектна организация и лесен достъп

Кой не обича подредени и добре организирани пространства. Организираните и съхранени пакетчета чай могат да бъдат същинска мета за любителите на чая, нещо, което е изцяло постижимо с подходяща по размер Кутия за чай.

Съхранение на чай – какво е важно да запомним

Дори и в Кутия за чай, чаят може да загуби от свежестта си и от вкусовите си и хранителни качества.

Светлина и влажност

Когато организирате пространство за Вашия чай винаги вземайте под внимание, че трябва да го пазите от светлина и влага. Светлината и влагата могат да активират ензимите, които се съдържат в чая. Това би развалило оригиналните компоненти, които се съдържат в него. Уверете се, че Вашия чай е съхранен на тъмно, хладно място, далеч от пряка слънчева светлина и в Кутия за чай надлежно уплътнена за целта.

Кислород

Друго нещо, което е хубаво да запомните е, че не трябва да оставяте Вашия чай да диша. Допускането на въздух във Вашата Кутия за чай за продължително време ще направи така, че чаят да абсорбира миризмите наоколо, да изгуби аромата си и Вашата Кутия за чай може да има странна миризма. Когато купувате Кутия за чай имайте предвид точно това – тя да се затваря достатъчно добре, така че да не допуска проникването на въздух във вътрешността.

Насекоми

Важно е да пазите Вашия чай от насекоми. Различните вкусове чай привличат различни видове насекоми. Ако веднъж попаднат във Вашата Кутия за чай, след това е невъзможно да бъдат изгонени. Редовното почистване на Вашата Кутия за чай ще я поддържа чиста – без прах, алергени и насекоми.

Температура

Пакетчетата чай или чаените листа трябва да бъдат съхранявани на хладно и сухо място. Точната температура е в диапазона между 20 и 25 градуса. Друго нещо, което е необходимо да съблюдавате е срокът на годност на Вашия чай – за различните видове чай, той е различен.

Други напитки в пакетчета и пакетчетата Чай

Със сигурност трябва да държите отделно пакетчетата чай и пакетчетата кафе, най-малкото заради свойството на чая да абсорбира аромати. Смесването на аромата на чая с този на кафето, който е значително по-силен само би навредило на здравословната напитка. Не се изкушавайте да поставите кафе при чая във Вашата Кутия за чай.

За какво трябва да внимаваме, когато избираме Кутия за чай

Ето няколко препоръки, които можете да имате предвид, когато избирате Кутия за чай.

Кутия за чай с качествено изпълнение

Когато инвестирате в Кутия за чай, уверете се, че тя е добре изпълнена от производителя, изработена е от качествен материал и притежава здравина. Да изберете просто някаква Кутия за чай на база най-ниска цена не звучи като разумно решение.


Кутия за чай, която да съответства на естетическите Ви възприятия.

Когато става въпрос за Кутия за чай – външният вид категорично има значение. Кутия за чай обикновено се поставя на видимо място и се превръща в част от общото излъчване на помещението. Нашата препоръка тук е да се доверите на дървена Кутия за чай. Начинът по който тя изглежда отвън може да бъде от семпъл до рустикален – харесваме и двата варианта, от Вас зависи кой ще изберете. Имайте предвид, че Кутия за чай винаги е оригинален, запомнящ се и функционален подарък, да не говорим, че бихте могли а гравирате допълнително предназначената за подарък Кутия за чай и да я превърнете в страхотен персонализиран подарък


Отделения на Вашата кутия за чай

Има най-различни варианти на отделения в Кутия за чай – от 2 до 22. Най-предпочитана е Кутия за чай с от 4 до 12 отделения.

Какъв да е размерът на Вашата Кутия за чай?

Добре е да вземете Кутия за чай, която е в правилен размер за Вашите предпочитания.Тук трябва да имате предвид собствената си култура на консумация и да изберете такава Кутия за чай, която да обслужва оптимално нуждите Ви – нито по-малка, нито по-голяма.


Вашата Кутия за чай е препоръчително да бъде с прозрачен капак

Наистина, най-добре е Вашата Кутия за чай да е с прозрачен капак. Така бързо и лесно може да изберете вкусът, който в момента искате да консумирате, дори без да отваряте капака на кутията.