Шалтета за Легло


Всички обичаме леглата ни да изглеждат подредени. Това можете да постигнете лесно, красиво и удобно с Шалтета за Легло.


Разбира се, когато избирате сред морето от предложения онлайн винаги имайте предвид, че новото Ви покривало за легло ще ви служи дълго. Затова изберете такова, което да бъде практично, да съответства на личния Ви вкус и да се комбинира с интериора Ви.

Купувайки Шалтета за Легло помнете, че то има и редица други приложения, които можем да ви подскажем - може да ползвате, за да покриете любимия си диван в хола с цел предпазване от замърсяване или да използвате като леко одеяло по време на следобената си дрямка.

Показва 1 до 12 от 63 (6 страници)

Как да направим спалнята си по-красива с Шалтета за спалня?

Преди да изберете цвят за спалното бельо и Шалтета за спалня първо трябва да решите какъв стил и общо излъчване на стаята Ви допадат най-много. Ако започнете с избиране на цвят за Вашето спално бельо и Шалтета за спалня /без да имате определена стилистика наум/, то най-вероятно пазаруването ще приключи с купуване във верния цвят, но далеч от представата Ви за общо излъчване на помещението. Да определите стила, в който искате да е решена Вашата спалня не означава да се откажете от любимите си цветове, а по-скоро да ги търсите в определената от Вас стилистика.


Бъдете вдъхновени, но имайте план как да изберете точно Вашето сред многото Шалтета за спалня

Може да си съставите план за всички компоненти, които биха превърнали спалнята във Вашето любимо място за почивка. И в този списък задължително трябва да фигурират видовете Шалтета за спалня, които биха Ви помогнали да постигнете желаното. Може да започнете да съставяте списъка, споменавайки любимите си цветове. Постарайте се те да присъстват във вариантите, които бихте желали да имате върху леглото си.

Когато мислите за цветовете във Вашата спалня, мислете с какви други цветове биха се комбинирали и с какви допълнителни аксесоари, за да имате наистина спалнята на мечтите си.

Материя за Шалтета за спалня – с отблясъци или без?

Материите с отблясъци са по-строг избор, отколкото памучните за Шалтета за спалня. Такива, изработени от материал с отблясъци биха могли да изсветлят по-тъмните спални, както и да създадат усещане за по шикозно излъчване. Кадифето също е възможен избор за Шалтета за Спалня, но в по-тъмните спални, то може да абсорбира светлината. Нашата препоръка е, когато избирате Шалтета за спалня да се спрете на по-базов вариант едноцветни памучни Шалтета за спалня и да придадете допълнително очарование на стаята, използвайки декорация към Вашите Шалтета за Спалня и аксесоари за акцент.   

 

Съчетаване на Шалтета за спалня или еклектика?

Избирайки цялостно решение – комплект спално бельо, Шалтета за спалня, декоративни възглавници, които са съчетани помежду си като тоналност и стилистика е перфектното и най-лесно решение за Вашата спалня.

Ако предварително комбинирано цялостно решение Ви изглежда твърде нагласено, то Вие можете да създадете свой собствен комплект. Можете да заложите и на нетрадиционни решения – завивката ви да е флорална, а долния чаршаф на райета, а изборът Ви за Шалтета за спалня да е паднал на едноцветни Шалтета за спалня. Не, няма проблем. Единственото правило, което трябва да спазвате е, те да бъдат в съчетаващи се помежду си цветове.

Измислете си акцент за Шалтета за спалня

Може би няма да искате да махате купчинка възглавници сложени върху Шалтета за спалня от Вашето легло всеки път преди лягане. Но, пък, е хубаво и приятно да имате някакъв акцент, стига той да не ви затормозява.

Това, което можете да направите, за да бъдат Вашите Шалтета за спалня вдъхновяващи е да изберете например малко одеяло и да го метнете небрежно на спалнята върху Шалтетата за спалня. Изберете одеялото в един от цветовете, които най-много ви харесват и така ще имате един лесно отстраняем, но придаващ уют акцент.

Кой е най-добрият материал за Вашите Шалтета за спалня

Памукът е най-често употребяваният материал за Шалтета за спалня, защото е лесен за поддръжка и има мекота на усещането. Полиестерът, много често използван за производството на Шалтета за спалня, също не отстъпва от позиции по няколко причини – много лесен за поддръжка, с ниска мачкаемост, трудно се износва.

Как да разберете какъв размер Шалтета за спалня да поръчате?

Измерете Вашето легло в ъгъла – от горната част на матрака до пода – по ширина и дължина. След това изберете дължината, на която желаете шалтето да пада отстрани. Умножете по 2 дължината на падането – за ширина и дължина и съберете със същите  размери на матрака. Така ще имате ширината и дължината, които са Ви необходими за Вашето шалте.  Все пак имайте предвид, че по-дългите Шалтета за спалня Ви дават възможност да скриете какво има под леглото ;). Препоръчваме Ви да обмислите всеки детайл, преди да пристъпите към покупка.

Задавате ли си въпроса – защо пък да не покрия леглото със завивка, вместо със Шалтета за спалня?

Има една основна разлика между Шалтета за спалня и завивките. Тази разлика е в нивото на топлина, което те Ви предлагат. Завивките са направени с изолационни текстилни материали, за да осигуряват топлина през студените месеци, докато Шалтета за спалня са много по-леки и дишащи, което ги прави подходящи за ползване, когато е по-топло.

Шалтета за спалня се правят така, че да покриват цялото легло, дори над възглавниците и да се спускат,в голяма част от случаите, до пода.

Модерни ли са Шалтета за спалня?

Свикнали сме да виждаме Шалтета за Спалня предимно в хотелски стаи. Все пак те са достоен участник в текстилната декорация а всеки дом. Освен, усещане за подреденост, те предпазват леглата от замърсяване и когато нашето легло е застлано със Шалтета за спалня може да го ползвате и през деня – да сядате, да полягате да починете и други. Особено подходящи са Шалтетата за спалня за домове, в които има домашен любимец. Имащите такъв знаят, че често си  имат работа с остатъци от пухкавата му козина. Вашите Шалтета могат лесно да решат този проблем – просто ги тупате по-често и оставяте любимата си животинка спокойно да се изтяга в леглото Ви.