ЕЖЕДНЕВНИ СЕРВИЗИ ЗА ХРАНЕНЕ


Да избере правилен Сервиз за хранене е задача, която стои пред всяка домакиня. 

Лесно е да изберете Сервиз за хранене, когато си зададете правилните въпроси:

  • Търсим ежедневен или празничен Сервиз за хранене
  • Дали е необходимо той да бъде подходящ за съдомиялна
  • Какъв да е цветът на Вашия Сервиз за хранене - контрастен или меко съчетаващ се с интериора

Сервизите за хранене, предлагани от hubavo.eu могат да задоволят на 100% вашите изисквания, стига да сте си задали правилните въпроси.

Помислете - Струва си!

Показва 1 до 12 от 94 (8 страници)

Сервизи за хранене – как да подредите стилно Вашата маса

Сервизите за хранене са основният елемент от всяко добре подредена маса. И тук става въпрос з много повече от сервиране на храна. Красивите Сервизи за хранене допълват Вашата храна по неповторим начин, те са и онзи дребен елемент, които спомага за задаването на настроението на Вашата маса, както и израз на личния Ви стил. Разбирайки и усещайки разликите между различните Сервизи за хранене – от официалното сервиране до чиниите за ежедневна употреба е ключово за избора на Сервизи за хранене, с които дау дома да се чувствате като у дома.

Сервизи за хранене - материали

Преди да започнете да умувате дали Вашите Сервизи за хранене да бъдат със шарки или едноцветни, пъстри или бели трябва да се концентрирате върху материала, от  който бихте искали да бъдат Вашите Сервизи за хранене. Китайски порцелан, керамика, порцелан, меламин – това са най-разпространените материали за производство на Сервизи за хранене. Всеки от типовете материали има своите предимства, които могат да се окажат решаващи за Вашия избор.

Китайски порцелан: китайският порцелан е устойчив и лек. Той е елегантна алтернатива както за ежедневното сервиране, така и за сервирането по специални поводи. Той е подходящ за микровълнова и съдомиялна за разлика от финия китайски порцелан.

Керамика: Керамиката е един от най-старите материали за изработка на съдове за хранене от всякакъв вид. Тя е здрава и устойчива и цветовите решения за нея са с

Порцелан: Порцеланът е широко приложим материал, доказал устойчивостта си на температурни промени във времето. Обикновено Сервизи за хранене от порцелан са подходящи за съдомиялна и микровълнова. Това улеснение обаче, не е налично, когато сервизът е декориран със злато или сребро, защото както при съдомиялната, така и при микровълновата – това ще увреди декорацията.

Меламин: Този тип материал е решението за големите компании и партита. Нечуплив, изключително устойчив на високи температури. Меламиновите Сервизи за хранене са перфектни за употреба на открито, но не са подходящи за официални случаи.

Стъклокерамика: Сервизи за хранене от стъклокерамика имат специална глазура, която придава гладкост и мекота на материала. Този тип Сервизи за хранене са подходящи за ежедневна употреба или неформална вечеря с приятели. Стъклокерамиката е по-устойчива от обикновената керамика, но все пак добре е да внимавате при употребата й при резки температурни промени.


 

Типове Сервизи за хранене

Да добавите личен момент във Вашите Сервизи за хранене е лесно. Има огромн избор от дизайни – от ежедневни до стилни и дори такива между двете определения. По-официалните Сервизи за хранене обикновено са направени от китайски порцелан или от стъклокерамика. Обикновената керамика и меламина са предназначени за ежедневно ползване – те са идеални за младежи и за организирани партита на открито.

Сега, познавайки основните типове Сервизи за хранене можем да влезем в дълбочина, тъй като Сервизи за хранене можете да разделите и на категории на друг принцип – ръчно декорирани, принтирани, едноцветни и т.н.  Най-добрият начин да изразите себе си чрез Вашите Сервизи за хранене е да изберете декор или шарка, които най-много подхождат на интериора Ви и са в унисон със собственото Ви разбиране за красота. Избирането на бяло или екрю обикновено обслужва именно по-официалните събития, които не са толлкова чести във всеки дом.

Избирайки Сервизи за хранене с красив борд или декор ще добави персонално излъчване на Вашата маса и в никакъв случай няма да отклони вниманието на гостите от храната. За по-официални случаи също можете а заложите на цветове – би било същинско приключение, вместо да заложите на стандартното бяло или екрю. Все пак, във всеки дом трябва да има един бял Сервиз за хранене, които можете да ползвате в ежедневието, но също така и да използвате като помощна посуда при сервиране, дори основният сервиз да е с избран от Вас дизайн.Сервизи за хранене – как да изберете?

След като вече сте решили какъв тип Сервизи за хранене Ви трябват, време е да се спрете в дълбочина на различните възможности. Хубаво е да решите, дали искате готов Сервиз за хранене или такъв, които да направите сами, което е по-ангажиращо като време, но пък така бихте имали именно елементите, които ползвате и от които се нуждаете.

o   Официалните Сервизи за хранене обикновено се предлагат не като комплекти, а на части, които включват всички чинии за един човек, от които се нуждаете за стандартно сервиране. Това решение е чудесно за хора, които тепърва изграждат своята колекция от Сервизи за хранене.

o   Сервизи за хранене, предлагани като комплект обикновено се състоят от 18 или 19 части. Осемнадесет са когато включват три вида чиния – за основно хранене, за салата и десерт и за супа. Деветнадесет са, когато към 18-те чинии е прибавена и купа за салата. Тези Сервизи за хранене са предназначени за 6 човека

o   Има и Сервизи за хранене, които се предлагат на бройка – това означава, че можете да закупите например 4 чинии за салата, 6 за основно хранене и изобщо да не купувате чинии за супа, а да намерите подходящи купички, които са Ви по-удобни. Този тип покупки са подходящи за хора, които имат нужда или да допълнят вече счупени части от Сервизи за хранене или имат нужда от конкретен вид чинии или пък правят свои собствени Сервизи за хранене

o   Повечето експерти препоръчват да имате на разположение Сервизи за хранене от 36 части – по 12 чинии от вид/3 вида чинии – така никога ням да бъдете изненадани и при най-голямото гости. Естествено, ако имате един официален и един ежедневен Сервиз за хранене и не събирате големи официални вечери можете да им се доверите и да ги ползвате едновременно-

Добро решение е да купите бели чинии за хранене от производител, които поддържа тези чинии години наред в наличност – такива са чиниите на Икеа, а се предлагат и такива решения от френската марка Луминарк. Когато имате такава опция – това е чудесно, ако нещо се повреди или счупи или пък имате внезапно голямо гости – то просто можете да купите няколко нови чинии и да разрешите ситуацията каквато и да е тя.

Сервизи за хранене – намерете им място у дома

Специфично за Сервизите за хранене е, че са доста тежки и заемат място, затова преди да вземете нов Сервиз за хранене обмислете къде ще му намерите място у дома. Полезно е да ви е под ръка, на по-нисък рафт за да не натоварва конструкцията на кухненските шкафове.

Сервизи за хранене – как да се грижите за тях

Точно по начина, по който сте предвидили къде да слагате Вашите Сервизи за хранене трябва да имате и предвид и специалната грижа, от която се нуждаят те, преди да вземете окончателно решение. Например – да са подходящи ли за съдомиялна или може да направите компромис и да ги миете на ръка стига декорът на Вашите Сервизи за хранене да е именно това, което желаете, необходимо ли е да Вашите Сервизи за хранене да са подходящи за микровълнова – няма нужда, ако не ползвате такава. Разбира се, има и устойчиви на чупене Сервизи за хранене, но тяхната визия е като по-скоро за употреба на открито. В повечето случаи им липсва известна тържественост и специална декорация.

Следвайте тези съвети, за да може Вашите Сервизи за хранене да изглеждат винаги добре:

o   Можете да забърсвате Сервизи за хранене с кърпа напоена с ябълков оцет, за да премахвате петната, предизвикани от твърдостта на водата. Същото е валидно и за стъклените чаши.

o   Можете лесно да отстраните драскотините от вилиците по Вашите Сервизи за хранене като ги натъркате със сода за хляб и отмиете содата след това.

o   Когато слагате чиниите едни върху друи, особено когато са част от скъп Сервиз за хранене, поставяйте по парче плат между чиниите.