ТИШЛАЙФЕРИ / КАРЕТА


За някои от нас значението на думата Тишлайфер е неясно. С две думи това е лента плат, в подходящ за интериора ви цвят, която запазва масата и се използва за декорация в определена стилистика. Обикновено Тишлайфер се поставя върху покривката, но често може да краси масата и самостоятелно. Може да изберете да поставите Тишлайфер по дългата страна на масата, но също толкова красиво стои ако използвате два успоредни тишлайфера по късата страна на трапезата си.

Тишлайфер или каре - изберете сами. Познат и като рънър, тишлайферът на цветя или с дантела, тишлайфер от естествени или композитни материали ще допринесе за уюта и стила на Вашия дом!
Показва 1 до 12 от 132 (11 страници)

Тишлайфер за трапезна маса – как да го използваме ?


Можете да се възползвате от определени насоки как да използвате Тишлайфер за трапезна маса, но и може да решите да бъдете креативни и да ги използвате по различни от общоизвестните начини. Това изцяло зависи от личните Ви предпочитания и от смелостта Ви да изразите себе си именно по този начин.


Тишлайфер за трапезна маса – основното, което е хубаво да знаете

Стандартно Тишлайфер за трапезна маса трябва да пада от двете страни на масата, закривайки ръбовете й. Това е много по-естетично, отколкото Тишлайфер за трапезна маса, който свършва там, където свършва и масата- Количеството плат, което пада от двете страни на масата трябва да бъде равномерно разпределено и еднакво от двете страни. Стандартно, Тишлайфер за трапезна маса е добре да пада по  20-25 см от всяка от страните. Ако използвате Тишлайфер за трапезна маса, заедно с покривка – то дължината на Тишлайфер за трапезна маса и покривката за маса трябва да бъде еднаква.


Ширината на тишлайфера е добре да бъде около 1/3 от общата ширина на масата, ако се ползва по дължината. Ако поставите Тишлайфер за трапезна маса по ширината на масата– то тогава Вашият Тишлайфер за трапезна маса трябва да бъде по-тесен и да заема средно около ¼ от ширината на масата.


 Ако използвате Тишлайфер за трапезна маса, който е по-къс от самата маса, то тогава направете го значително по-къс,и използвайте подложки за хранене в частите, в които той не покрива масата.


Тишлайфер за трапезна маса – как да определете най-добрия размер

Първо ще трябва да измерите ширината и дължината на Вашата маса. След това трябва да добавите към тези размери минимум 25см или максимум 60 см и да съберете стойността с размерите на масата. Например, ако имате маса с ширина 80 см и дължина 120 см – тогава вашият Тишлайфер за трапезна маса трябва да е с минимални размери 30/170 см. Практиката показва, че масовият размер Тишлайфер за трапезна маса е с размер 40/140. Такива са и предлаганите стандартни тишлайфери във всички магазини. Ако Вашата маса е с мерки, които не могат да бъдат обслужени от този размер, то тогава Вие се нуждаете от Тишлайфер за трапезна маса по индивидуален размер.

Запомнете, че няма правила как да използвате Тишлайфер за трапезна маса. Не се притеснявайте, ако ширината не е точно 1/3 от ширината на масата. Дължината на Вашия Тишлайфер за трапезна маса също би могла да бъде малко по-голяма или малко по-малка. Препоръчителните размери е хубаво да бъдат следвани, когато ще използваме Тишлайфер за трапезна маса за официални събития

Тишлайфер за трапезна маса – как да го използваме

Тишлайфер за трапезна маса може за бъде използван по много начини и върху различни видове мебели. Освен на трапезните маси, той може да бъде добавен и на масички за кафе, тоалетки, шкафове, помощни масички до дивана, холни маси, кухненски маси, широки первази на прозорци

Тишлайфер за трапезна маса можете да поставите върху всякакви по форма и предназначение мебели

Кръгли маси, овални маси, правоъгълни и квадратни маси:

Тишлайфер за трапезна маса, разположен по дължината на масата

Най-често практикуваният начин за поставяне на Тишлайфер за трапезна маса е по дължината в средата на масата. Това е чудесно решение, защото ви дава възможност да подравните цялото сервиране по линиите, създадени от тишлайфера- Тишлайфер за трапезна маса е аксесоар, който, освен за декорация, служи и за предпазване на масата от нежелани замърсявания – от храна, свещи, драскотини.

Тишлайфер за трапезна маса, разположен по ширината на масата

Можете да използвате малко по-тесен и къс Тишлайфер за трапезна маса, когато го поставяте по ширината на масата. Обикновено, този тип тишлайфери се подравняват по столовете и изпълняват ролята на подложки за хранене.


Тишлайфер за трапезна маса –използване, заедно с други продукти за маса

Подложките за маса могат а бъдат използвани, заедно с Тишлайфери за трапезна маса както от същия материал и цвят, така и от коренно различна материя и различен цвят или цветове, които се комбинират помежду си и със особеностите на интериора. Дали да поставите покривка за маса или не зависи от повърхността на масата, а и от шарката на самата покривка. Тишлайфер за трапезна маса е доста задължително да бъде в цвят, различен от този на покривката, защото основното му предназначение е да създава контраст и да акцентира

Използване на тишлайфер върху други мебели

По-късите Тишлайфери могат да бъдат поставяни върху тоалетки, скринове, бюфети и всички повърхности, които смятате, че си струва да бъдат декорирани или предпазени от замърсяване. Разбира се, без да прекалявате.


Тишлайфер за трапезна маса – избиране на цвят и десен

Тишлайфер за трапезна маса може да бъде изработен в разнообразие от материи. Цветът или шарката на Вашия Тишлайфер за трапезна маса трябва да кореспондира с останалата част от интериора. Имайте това предвид следните аргументи, когато разглеждате различни видове Тишлайфер за трапезна маса.

·        цвят

·        десен

·        текстура

Цветът, десенът и структурата на Вашия Тишлайфер за трапезна маса трябва красиво да допълва или да контрастира с повърхността, върху която е поставен. Например, едва ли би било уместно да поставите копринен тишлайфер с китайски мотиви върху рустик маса. Същият този тишлайфер би изглеждал невероятно на маса в азиатски стил с лакирано покритие.