ПОКРИВКИ ЗА МАСА


Селекция от Покривки за маса, които са чудесно решение, ако искате да добавите нов елемент във Вашия кът за хранене, без да променяте нещо съществено.

Покривката за маса е контрастиращ елемент, който обединява всички елементи при сервиране.

Дали просто сервирате вкусно приготвена храна за семейството си или декорирате масата си за празничен повод, правилно подбраните Покривки за маса могат да придадат съвършено различна атмосфера.
Показва 1 до 12 от 170 (15 страници)

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОКРИВКИ ЗА МАСА

За избора на Покривки за маса може да използвате няколко подхода:

Имайте предвид повода. Ако избирате Покривки за маса по конкретен повод имайте предвид същността на повода. В зависимост от събитието, което искате  да организирате има правила за това колко трябва да падат Покривките за маса от ръба на масата.

 • За официалните случаи като сватби е хубаво Вашите Покривки за маса да падат около 40 см от ръба на масата.
  Покривки за маса с отлично качество от hubavo.eu
  Покривки за маса с отлично качество от hubavo.eu

 • За неформални събития избирайте Покривки за маса, които е препоръчително да падат между 20 и 25 см.
  Покривки за маса за добро настоение в ежедневието от hubavo.eu
  Покривки за маса за добро настоение в ежедневието от hubavo.eu

 • Ако избирате Покривки за маса за ежедневието дължина на покривката от 20 см е напълно достатъчна, за да не Ви пречи при сядане. 

Изберете Покривки за маса в правилен размер

Задължително, преди да поръчате Покривки за маса измерете масата, за която са предназначени или попитайте собственика й за това. След това, изчислението за определяне на размера на Вашите Покривки за маса е просто и всеки от Вас би могъл да я направи сам, за да поръча правилния размер Покривки за маса за своя дом. 

За правоъгълна маса измерете ширината и дължината на масата след това добавете стойността на падането на покривката за маса, която Вие смятате за подходяща за конкретната маса. Например ако масата Ви е с ширина 80 см и дължина 100 см и Вие купувате Покривки за маса за ежедневно ползване, които е препоръчително да падат по 20 см от всяка страна сметката Ви би изглеждала ето така:

ширина на масата /80 см/ + падане на покривката /40 см – по 20 см от всяка страна/. Обща ширина на Вашите Покривки за маса: 120 см.

дължина на масата / 100 см// + падане на покривката /40 см – по 20 см от всяка страна/.

Обща дължина на покривката: 140 см

В този случай трябва да поръчате Покривки за маса с размер 120/140 см.

За кръгла маса – необходимо е да измерите диаметъра на масата и да добавите към него стойността на падането на Вашите Покривки за маса. Ако масата Ви е с диаметър 120 см и към него добавите стойността на падането от 40 см /отвсякъде/, то размерът от който се нуждаете са Покривки за маса с диаметър 160 см. 

Взимане на размер за покивки за маса за гарантирана красота от hubavo.eu
Взимане на размер за покивки за маса за гарантирана красота от hubavo.eu

Определете предварително материала на Вашите Покривки за маса 

Защо е важно първо да определите материала, от който бихте желали да бъдат изработени Вашите Покривки за маса? – Материалът е изключително важен поне по две причини:

1/ Той е определящ за общото излъчване на Вашите Покривки за маса. Неговият състав – памук, памук/полиестер, чист полиестер, лен е онова, което го прави лесен за комбиниране

2/ Материалът на Вашите Покривки за маса е определящ за цената

Изберете цвят за Вашите Покривки за маса

Изборът на цвят за Вашите Покривки за маса е едно от наистина важните неща. Той трябва да е добре комбиниран с интериора и в същото време да e съобразен с повода.

Има правила за избор на Покривки за маса в зависимост от повода. 

Официалните Покривки за маса трябва да са със светли цветове. Бялото, слоновата кост и екрюто са за предпочитане в този случай. Добре е, Покривките за маса да са едноцветни. Ако все пак искате да добавите малко цвят чрез новите Покривки за маса – направете го в бледата гама – тя лесно се комбинира с различни нюанси на цветовете в интериора.

Ежедневните Покривки за маса не се подчиняват на определени правила – тук може да развихрите въображението си – подходящи са Покривки за маса в наситени цветове, Покривки за маса в ярки цветове, пъстри Покривки за маса.

Поставете Покривката за маса на масата – това е първото, което трябва да направите.

Проверете, дали сте поставили Покривката за Маса правилно. Ако масата Ви е хлъзгава може да използвате подложка за Покривки за маса, която да купите от магазина наблизо. Подложката за Покривки за маса трябва да е с по-малък размер от самата покривка. Първо поставяте подложката и върху нея Покривките за маса.

Разпределете правилно дължината и ширината на Вашите Покривки за маса от всички страни. Тя трябва да бъде разпределена равномерно и да пада с еднаква дължина от всички страни.

Пригладете я с ръце, за да няма балончета и изкривявания.

Покривки за маса. Модерен е цветът, който ви успокоява от hubavo.eu
Покривки за маса. Модерен е цветът, който ви успокоява от hubavo.eu


Как да направим Покривките за маса още по-впечатляващи

Тишлайферите за маса са често с празнична насоченост, което може да Ви е от помощ, ако планирате парти около някое празнично събитие. Такива са коледните тишлайфери, великденските тишлайфери, сезонните тишлайфери. Можете, разбира се, да изберете едноцветен тишлайфер за маса или тишлайфер на цветя или листа. Всичко зависи от Вашия вкус, от целта, от цветовете в интериора Ви и от повода.

Каква трябва да бъде дължината на Тишлайфера, които слагате върху Вашите Покривки за маса. Дължината на Тишлайфера ще определите в зависимост от начина, по който искате да го поставите върху Вашите Покривки за маса – по вертикалата или по хоризонталата. Тишлайферът трябва да бъде с дължина около 50 см надвишаваща размера на Вашата маса /по вертикалата или по хоризонталата/. Така той ще пада по 25 см от двете страни.

Добавете друга декорация, която се комбинира успешно като стилистика с Вашите Покривки за маса и с Вашия интериор. 

Покривки за маса. Декорирайте с въобажение от hubavo.eu
Покривки за маса. Декорирайте с въобажение от hubavo.eu

Това могат да бъдат – вази, цветя, свещи. Избягвайте декорация, която заема твърде много място, защото изключително често се оказва, че пространството на масата не достига. Бъдете внимателни с цветята. Те трябва да имат деликатен аромат или никакъв, за да не се смесва с аромата на ястията и напитките.

Покривки за маса. Хиляди възможности за комбинация с тишлайфер от hubavo.eu
Покривки за маса. Хиляди възможности за комбинация с тишлайфер от hubavo.eu

Подсилване прилепването на Покривките за Маса върху масата 

Ако Вашите Покривки за маса са изработени от много хлъзгав материал, те биха могли лесно да се приплъзнат и да мърдат. За да избегнете това свличане, можете да купите клипсове за маса – налични онлайн, както  във магазините за домашни потреби и магазините за мебели. Клипсовете, можете да поставите по краищата на масата върху Вашите Покривки за маса и по този начин ще избегнете свличането и нагъването на любимите им.

Нашият съвет за Вашите Покривки за Маса

Избирайте Покривки за маса прецизно – размер, материал, цвят. Водете се от цветовете в интериора си и от повода, по който купувате конкретната покривка. Все пак, не купувате Покривки за маса всеки ден и можете да отделите нужното време и внимание, за да изберете най-доброто. Защо? – защото Покривките за маса ще бъдат част от Вашия дом дълго време и нека, докато са на масата да радват сетивата Ви и всеки ден, когато ги поглеждате да бъдете доволни. Не се колебайте, Вашата маса е с нестандартен размер – потърсете онлайн или в малките магазинчета, където има възможности Покривките за маса да бъдат ушити по индивидуален размер. Компетентните служители ще Ви дадат цялата необходима информация, за да можете да имате Покривки за маса, които да са част от Вашето вдъхновение.