СВЕЩНИЦИ И ФЕНЕРИ


Живейте красиво, създавайте неповорима атмосфера във Вашия дом всеки път, когато това ви се стори необходимо.

За това безспорно ще ви помогнат Свещниците за декорация.

Изберете класически Свещник за декорация или модерен Свещник, съответно на Вашия вкус и интериор. Използвайте Свещници за декорация по всеки специален повод, които ви се удаде.

Не пропускайте романтичните отблясъци, с които могат да допринесат за неповторимата атмосфера на Вашата първа среща. Когато се размислите за Свещник за декорация, разгледайте предложенията онлайн и създайте с избрания от Вас модел най-красивата картина, която сте си представяли. Ако пък, се колебаете какво да подарите на нова двойка, не мислете дълго - вземете Свещник за декорация - така ще внесете уют и нови преживявания в тяхното любимо кътче.
Показва 1 до 12 от 83 (7 страници)

СВЕЩНИК И НЕГОВИТЕ ВАРИАЦИИ С ДНЕШНА ДАТА

Интересно е, че първите свещници са датирани около 400 г. пр.Хр.

Предназначението им е било, разбира се, да държат свещите изправени и да не позволяват на восъка да се стича по повърхностите.

С течение на годините, след откриването на електрическата крушка – свещниците станали почти ненужни, но категорично запазват декоративната си функция и до днес.

Днес те се използват в домовете както за функционални, така и за декоративни цели.

1.       Свещници за чаени свещи

Свещниците за чаени свещи са най-разпространени в северна Америка. Този тип Свещник е най-лесен за употреба и е предназначени за конкретен тип свещи. Те са за най-малките свещи и са чудесни за т.нар. светлина на настроението. Ако Вие се опитвате да създадете уютна атмосфера за романтична вечер с Вашия любим – чаените Свещи за задължителен елемент.

Друг много важен момент за Свещник за чаени свещи е, че те не са скъпи. Може да имате различни модели, в зависимост от атмосферата, която желаете да постигнете в определен момент. На външен вид, те могат да изглеждат или съвсем дребни или по-едри, но функцията им е една и съща, независимо от големината.

Ще се натъкнете на Свещник за чаени свещи, който изглежда като буркан за сладко, а и на такъв, който е миниатюрен като напръстник.

Всъщност изборът на Свещник за чаени свещи е голям, но Вие можете и сами да направите такъв – необходимо Ви е въображение и малко материали, които можете да си набавите от всеки хоби магазин.

Свещник класическиКласическият свещник е уникален, защото той, като форма идва от далечното минало. Този тип свещници са били използвани в древните времена и нищо не ги е заменило и до днес. Ако Вие искате да притежавате Свещник, който да привлича вниманието – то, този тип Свещник е именно за Вас.

Разбира се, трябва да имате предвид, че класическият Свещник е доста капризен и не се вписва лесно във всеки интериор. Със сигурност, обаче, този тип Свещник е нещото, което би завършило перфектно всяка празнична маса, независимо от повода. Особено популярна е употребата на този Свещник във връзка с Коледа и Нова година.

Има и друг тип класически Свещник – значително уголемен, който е за поставяне на пода. За съжаление, в днешни времена не живеем в замъци и би ни било трудно да имаме такъв Свещник  у дома. Все пак, за създаване на определена атмосфера, за снимки или много специални поводи е хубаво да знаете, да такъв свещник съществува и той се предлага на пазара.

Класическият Свещник е наистина популярен. Негови производно е модерният Свещник, който е по-подходящ за ърбън пространства. Дизайнът е различен, но ефектът от Вашия Свещник е същият. Тук е моментът да Ви посъветваме – когато мислите за Свещник за своя дом или за подарък, непременно се съобразете с дизайна на пространството.

3. Свещник висящ


Откриването на висящ свещник в  днешно време не е лесна работа. Повечето се правят по поръчка, тъй като не са особено практични и обикновено са необходими за някакъв специален повод или за търсен ефект. 

4. Свещник - фенер


Фенерите са били използвани като Свещник от далечни времена. Имало е газови фенери, с които се е ходело през нощта и те са осветявали пътя на хората. Функцията е същата. Полезното във Фенера за Свещ е, че той е затворено пространство и съумява да запази горенето на свещта, дори и при ветровити условия.

Фенерите за свещи днес използваме както вътре в домовете си, така и за градински партита, декорация на сватби, декорация на кръщенета и всякакви празнични събития. Със сигурност Фенерът за свещ е от онези придобивки, които можете да ползвате навсякъде у дома – вътре или навън – в стаите или в градината.

5. Свещник ветроустойчив


Ветроустойчивият Свещник е едни от най-красивите и изящните, които можете да поръчате. Със сигурност, ако се огледате наоколо ще откриете доста ветроустойчиви свещници, които ще намерят място във Вашия дом. Изключително практичен, този Свещник е направен така, че да запазва пламъка на свещта, независимо от обстоятелствата наоколо.Такъв Свещник – най-често се ползва с по-ниска и дебела свещ и за него не се използват класическите високи свещи. Хората, които предпочитат дебелите свещи с удоволствие биха се насладили на такъв ветроустойчив Свещник, тъй като в него могат да бъдат поставяни различи по големина свещи.

6. Свещник за една свещСвещниците за една свещ са най-използваните в днешно време. Те се използват за декорация в домакинствата, в класните ресторанти, за събития и мероприятия с едничката цел да привнесат домашния уют и романтичната приглушеност на светлината като допълнение за едно по-истинско и вълнуващо изживяване.

Тези свещници обикновено са доста изчистени, за да е заемат място и все пак да бъдат красиви и да създават неповторимата атмосфера и уют, която само живият огън може да даде в едно помещение.

Разбира се, както можете да предположите този тип Свещник, бидейки най-популярния има и най-много вариации. Пазарът предлага такова разнообразие от този Свещник, че смело можем да кажем – каквото поискате.

Дали избирате Свещник  за традиционна или модерна декорация – Свещник за една свещ винаги може да бъде открит в сюжетната линия на вашето въображение. Просто разгледайте различните предложения за Свещник – и Вашият модел със сигурност ще се появи. Не пестете фантазията, предлагането е толкова голямо, че ще се изненадате как бързо вашият мечтан Свещник ще стане реалност.

Разбира се не можем да подминем ролята на този тип Свещник като декорация за сватба. Кое такова страхотно тържество на любовта може да мине без Свещник и настроението, което той създава.

Хубаво е да знаете за съществуването на всеки вид Свещник. Това би Ви помогнало да направите своя избор и да се сдобиете с това малко чудо – носител на живия огън във Вашия дом. Доверете се на усета си и когато решите, Ви съветваме да купите Свещник, който най-много Ви харесва, защото ще го ползвате дълго и той ще бъде в центъра на Вашите специални моменти.