КРИСТАЛНИ ВАЗИ


Кристалните Вази са едни от най-предпочитаните предмети за подарък.

Вазата е символ на плодородието и внаги е свързвана с красиви и ценни моменти за нас, когато получаваме цветя.

Идеални за подарък и Декорация на дома  Кристалните Вази излъчват стил и елегантност. Те са немалка част и от усещането за лукс.

Всичко това дължим на факта, че майсторите на Кристални вази концентрират усилието си създават най-уникалните си модели от кристал. Свойствата на материала - прозрачност, чистота, тежест, звънкост са предпочитани от всички, които имат отношение към красивите декорации.

Кристалната ваза е точният подарък за юбилей, рожден ден, сватба, Коледа, Нова Година, 8-ми март, св. Валентин
Показва 1 до 12 от 67 (6 страници)

Вази – как да изберете подходяща ваза за Вашия дом или за подарък

Цветните букети са перфектен подарък за важните хора в живота Ви, но може да бъде доста голямо предизвикателство да изберете подходящи Вази, в които цветята да стоят добре и в същото време самите да се комбинират с интериора.

Ще се опитаме да ви помогнем при избора като дадем основните параметри на различните видове Вази.

Позиция на Вашите Вази

Върху масата, на пода или висяща на стената – вазата може да бъде навсякъде, за да представи любимите Ви цветя или подарените букети по най-добър начин

Вази, които са предназначени за поставяне на масата обикновено са по-малки и са предназначени за няколко цветя. Те са по-леки и могат да бъдат изработени от различни материали.

Вазите за под са с различен размер - те са по-високи и обикновено по тежки в частта на дъното, за да могат да стоят балансирано и при поставянето на по-големи и тежки букети. Предназначени за по-големи помещения и в повечето случаи са доста сериозен акцент в интериора. Вазите за под трябва да са с по-широки гърла, за да могат да поемат повече цветя, да са стабилни, така че да не губят лесно баланс и да падат.

Вазите за стена могат да бъдат вълнуващ начин да добавите известна дълбочина и личностно излъчване във Вашия дом, особено в домовете с малки деца и домашни любимци, в които поставянето на декоративни елементи от всякакъв тип на масата или на пода е рисково. Този модерен начин да имате красиви цветя у дома обикновено е свързан с известен минимализъм, тъй като Вази, направени за стена трябва да бъдат и по леки. Те обикновено се произвеждат от стъкло. Често се комбинират с повърхности от метал. 

Вази – форми и материали

Когато избирате типа на формата за Вашите Вази е хубаво да имате предвид и материала, от които са изработени, защото той придава допълнителен фокус на декорацията, за която е предназначена вазата. Най-често използваните материали са стъкло, метал, дърво. Ще  се опитаме да Ви дадем кратки насоки какви материали за какъв тип интериор са подходящи.

Стъклени Вази

Най-често употребявания материал за създаването на елегантна и неподлежаща на модните капризи на времето Ваза е стъклото. То позволява на светлината да се заиграва със съдържанието на вазата. Стъклото тук, може да разбирате в най-широк смисъл – обикновено стъкло и кристално стъкло. В полза на кристалното стъкло бихме казали, че то е с по-висока прозрачност и светлината преминава по-интересно през него, което допълва красотата на Вашите цветя.

Кристални Вази

Най-честото приложение на кристалните вази е свързано с факта, че те битуват в съзнанието ни като романтичен съд, в които са поставени красиви рози с дълги дръжки, казващи Обичам те. Кристалните вази се използват най-често за подарък. Те със сигурност допринасят за красивия вид на букета поставен в тях, а също така са своеобразен признак за елегантност и лукс.

Метални Вази

Те могат да бъдат с модерен и ретро дизайн.Често металните Вази биват избирани, поради факта че не се чупят лесно. Със сигурност са чудесен избор за външна декорация в градината, на двора или на балкона.

Дървени вази

Дървените Вази биха допринесли не само за по-натуралната визия на Вашите букети, но и за усещането за уют, когато сте в помещението, в което са поставени. Хубаво е да се уверите, преди покупката на дървена Ваза, че е направена по начин, които осигурява дълготраен живот на дървото. Третирана с подходящо масло, в комбинация със стъклени елементи, в които се поставят цветята и т.н.

След като веднъж сте решили къде искате да поставите Вашите Вази и какъв материал най-добре се комбинира с интериора Ви можете да продължите към избора на форма на Вази.

Изберете форма за Вашата ваза

Вази с форма на буркан


Вази тип буркан са бюджетно решение и се комбинират с рустик и фермерски интериор.Те могат да допринесат за излъчването както на винтидж, така и на по-модерни интериори в зависимост от стилистиката, в която сте подредили цветята, поставени в тях. Тук, допълнително предимство е, че бихте могли да добавите щипка индивидуалност на Вашите Вази тип буркан като вържете панделка или канапче на гърлото на вазата.

Вази стил рустик

 

Известни са предимно с формата си, която е закръгленост в долната част на вазата и широко отворено гърло. Тъй като основата е широка и стабилна този тип Вази могат да издържат и доста тежки букети с цветя. 

Вази цилиндър


Вази с форма на цилиндър са прости и красиви. Познати са на пазара в разнообразие от височини и диаметри. Те са същинска прелест, когато в тях бъдат поставени рози или орхидеи. Цветята изпъкват с цялата си красота и в най-дребните детайли. Вази тип цилиндър са идеално решение както за поставяне на по-големи букети цветя, така и за поставяне на единични цветя. 

Вази с квадратична форма – куб или паралелепипед


Тези Вази а подходящи предимно за по-малки маси, тип помощни маси или маси за кафе. Обикновено се използват за декорация с други декоративни елементи и допринасят с цвета и формата си за общото излъчване на помещението.

Керамични Вази


Керамичните Вази са забавен начин да наложите свой собствен стил. Формите на тези Вази могат за бъдат най-разнообразни, така както и завършващото покритие – някои от тях са оставени в чст вид, други матирани, трети перфектно гланцирани. Тук отново всичко зависи от Вас и крайния ефект, които бихте желали да постигнете с тези керамични Вази.

Кръгли ВазиКръглите Вази са известни още и като аквариуми. Те са неповторим начин да поставите фокус върху цветята, независимо коя точка от помещението сте определили за тяхното поставяне. Интересно е да знаете, че е установено, че поставените в кръгли Вази цветя живеят по-дълго, заради специфичния ефект на съхранение, който идва от формата на вазата.

В настоящия материал представихме основните типове форми Вази, но на практика разнообразието от форми наистина е доста сериозно. Ако проявявате интерес, можете да откриете по подробна информация в интернет.