ЧАШИ ЗА УИСКИ И ВОДКА


Някак съвсем естествено ни се струва кехлибарената напитка да бъде в Кристални чаши за уиски. Онези от Вас, които я предпочитат, със сигурност има какво да кажат по въпроса. Кристалът и уискито си говорят,  и то на един език - езикът на лукса.

Изберете Кристални Чаши за Уиски, когато искате да направите впечатление, те са тежки, с безкрайност от отблясъци и подходящи за всеки празничен повод.

Специалната ни селекция от Кристални Чаши за Уиски прави опит всеки от Вас да открие подходящия комплект чаши - дали той да бъде по-изчистен или с богата декорация, това Вие ще прецените сами.

Гарантираме качеството на избраните от нас Кристални Чаши за Уиски, защото зад тях застават едни от най-стабилните производители в бранша - Бохемия, Нахтман, Видиви, Да Винчи Кристал, RCR. Уверете се сами!
Показва 1 до 12 от 70 (6 страници)

Как да избирате Чаши за Уиски?

Чаши за уиски 1 гарантирано качество
Чаши за уиски - удоволствие от любимата напитка

Почитателите на уискито са наясно, че подходящите Чаши за Уиски са изключително важни за това да могат да се насладят в пълнота на любимата си напитка. Различни фактори влияят на удоволствието от пиенето на уиски, освен добрата компания. Един от тях е видът, формата и вместимостта на Вашите Чаши за Уиски. Има различни размери и различни материали, използвани за производството на Чаши за Уиски от ценова гледна точка. Ние бихме искали да Ви помогнем, съобразявайки всички фактори данаправите най-добрия избор на Чаша за Уиски.

Как да изберем Чаши за Уиски въз основа на размер и форма?

Чаши за уиски 2 разнообазие от форми
Чаши за уиски - кехлибаено вълшебство за сетивата

Ако някога Ви се е налагало да търсите и избирате чаши за вино, би трябвало да Ви е направило впечатление, че размерът на големината на лалето играе определяща роля в усещането за ароматност на виното. Същото правило е валидно и за Чашите за Уиски.

Лалето – неговата форма и размер при различните Чаши за Уиски играят важна роля  за начина, по който ще усетите вкуса и аромата на напитката. Когато лалето на Чашите за Уиски е голямо е препоръчително да я разклатите, за да може уискито да се аерира /в него да навлезе кислород/ и да може да отдели своя аромат. Това простичко въртеливо движение на разклащане на Чашите за Уиски спомага и за елиминирането на острия мирис на алкохол, който без разклащане може да бъде натрапчив и да вземе превес над другите аромати, които излъчва напитката.

Това е една от причините, поради която ние винаги препоръчваме да избирате Чаши за уиски с голямо лале. То помага на уискито да диша. Когато прилагате това правило при избиране на Чаши за уиски, имайте предвид, че да – лалето на чашата е добре да бъде по-голямо,  но не толкова голямо, колкото при чашите за вино.

Чаши за уиски 3 смисъл във всеки детайл
Чаши за уиски - бляскав завършек на всяка стилна вечер

Glencairn Чаши за Уиски

Може би се чудите, кои са правилните размер и форма за идеалните Чаши за уиски. Една перфектна възможност са Glencairn  Чаши за Уиски. Това е перфектната Чаша за Уиски, защото размерът й е идеален за аерирането на напитката.

Glencairn Чаши за Уиски имат голямо лале, което позволява свободното разклащане на чашата с въртеливо движение и голям отвор на лалето, което прави отпиването лесно. Тези качества правят  Glencairn  Чаши за Уиски практични и ефективни при консумацията на сингъл малц и скоч уиски. Това е чашата, която препоръчваме да вземете, ако искате Вие лично или Ваши приятели да се насладят на вкуса на уискито максимално. 

Чаши за уиски 4 в чистотата е съвършенството
Чаши за уиски - превъзходството на класните питиета

Изчистени Чаши за Уиски

Изчистените Чаши за Уиски притежават една от най приятните за консумация форми. Ако Вие сте сред хората, които искат да избегнат миризмата на етанол, най-вероятно изчистените Чаши за Уиски са именно Вашите чаши. Този тип чаши за замислени именно с идеята да спомагат за отнемането на първично грубия аромат на етанол, който се изпарява от уискито и оставя след себе си само вкуса, без острата миризма. 

Как да изберете универсални Чаши за Уиски

Друго важно нещо, което може да имате предвид, когато избирате Чаши за Уиски е възможността те да бъдат с по-общо приложение – подходящи за различни видове уиски. Когато искате осигурите за себе си или за подарък Чаши за уиски, подходящи за различни поводи, то тогава изборът на добре познатите ни традиционни Чаши за Уиски е чудесна възможност. 

Чаши за уиски 5 усещане за стабилност
Чаши за уиски - нова любов за стара любов

Универсални Чаши за Уиски

Добре познатите ни стандартни Чаши за уиски са ниски чаши с плътна дебела основа и може да използвате за чисто уиски или уиски с лед. Те са перфектните Чаши за Уиски, но и за коктейли на уиски-основа. Това са идеалните Чаши за Уиски, ако Вие или Вашите приятели харесвате уискито именно така и нямате нужда от други варианти на консумация на кехлибарената напитка.

Всъщност, едно от най-важните неща, когато избирате Чаши за Уиски за себе си или за подарък, е именно, да съобразите как най-много харесвате да консумирате любимата си напитка. 

Чаши за уиски 6 елегантност като втора природа
Чаши за уиски - идеалният подарък за всеки дом

Високи Чаши за Уиски

В случай, че обичате уискито с лед или коктейли с уиски – може да се спрете на високи Чаши за Уиски, с много място за повече течност. От друга страна, ако се придържате към традиционното пиене на уиски – чисто или с лед или малки комбинации на уиски с друг алкохол, то стандартните Чаши за Уиски са Ви напълно достатъчни. 

Как да изберем Чаши за Уиски, базирано на цена?

Преди да започнете с избора на Чаши за уиски, дайте си сметка колко Ви се струва разумно да похарчите за комплект Чаши за Уиски. Дали те да бъдат луксозни, кристални или стъклени. Дали да бъдат стандартно производство или издухвани. Предимството на кристалните Чаши за уиски е, че те имат идеална гладкост, която позволява върху тях да бъде нанасяна допълнителна орнаментика. Кристалът, също така е по чист и създава на чашите специфична бляскавост. Нека не забравяме и специфичната за кристала звънливост при наздравица. Разбира се, Вие ще изберете Чаши за уиски, които прилягат най-добре на бюджета Ви, личните Ви предпочитания за форма и материал, от който са изработени.

Чаши за уиски 7
Чаши за уиски

Как да изберем здрави Чаши за Уиски?

Както споменахме по-горе – изтънчените възможности, като Кристални Чаши за уиски са по-скъпи. Но здравината на Чашите за уиски от изключително значение, ако Вие бихте искали те да останат по-дълго време с Вас. Здравината на Чашите за уиски се определя от това, дали са изработени от темперирано или друго стъкло. Темперираното стъкло / било то кристално или обикновено/ е стъкло минало през процес на шокови затопляне и изстудяване, които повишават устойчивостта на стъклото. В този смисъл, ако искате наистина здрави Чаши за Уиски, спрете се на такива от темперирано стъкло.

В допълнение на всички тези фактори, когато избирате Чаши за Уиски, проверявайте дали те са подходящи за съдомиялна машина. Ако, разбира се, това е важно за Вас. Обръщайте внимание на препоръките за почистването и съхранението им /дали могат да се слагат една в друга или трябва да се подреждат разделено/, защото те са важни за по-дългия живот на Вашите Чаши за Уиски. Тези съображения ще Ви помогнат да изберете правилните за Вас Чаши за Уиски. 

Естествено, не на последно място Вие ще харесате Вашите Чаши за Уиски по външния им вид. Ние в hubavo.eu, предлагаме Чаши за уиски, които покриват критериите, които Ви изброихме по-горе.

Hubavo.eu се стреми да дава вярна и точна информация за продуктите, които предлага, но със сигурност е възможно да пропуснем нещо, което Ви интересува. Хубаво е, когато избирате Чаши за Уиски да се доверите на магазин, който знае какво продава и при необходимост от допълнителна информация би могъл лесно и бързо да Ви предостави такава.